Nie chcemy korzystać ze zdobyczy tzw. nowoczesnej enologii. Naszą intencją jest produkcja win metodami tradycyjnymi, w sposób jak najmniej inwazyjny dla środowiska naturalnego, z minimalną interwencją w proces winifikacji.
Winifikacja win białych i różowych odbywa się metodą redukcyjną, bez dostępu tlenu, w zbiornikach ze stali nierdzewnej, w kontrolowanej temperaturze 15-17 st.C. Do winifikacji win czerwonych wykorzystywane są zbiorniki otwarte. W trakcie maceracji, dwukrotnie w ciągu doby w miazdze wykonywany jest zabieg pigeage, a temperatura wynosi 21-22 st. C.
Do starzenia win białych stosujemy zbiorniki ze stali nierdzewnej lub używane beczki dębowe. Dla win czerwonych są to wyłącznie stare beczki dębowe typu „barrique” o pojemności ok. 225 l. Przed butelkowaniem, wina dojrzewają nad osadem od 6 do 11 miesięcy i nie są filtrowane.
Pracujemy głównie z odmianami z kręgu vitis vinifera, z dodatkiem nowoczesnych mieszańców międzygatunkowych. Dobór szczepów i lokalizacja winnic sprawia, że nasze wina posiadają tzw. chłodną, skupioną, ale zdecydowanie elegancką, smukłą budowę. Ze względu na ograniczoną do minimum szaptalizację, osiągają one od 10,5 do 12,5 % zawartości alkoholu, w zależności od rocznika i szczepu. Są idealnym towarzyszem wielu potraw.