Wino białe wytrawne z odmiany vitis vinifera. W zapachu cechuje się wyraźnym aromatem różano-kwiatowym z nutą muszkatową. W ustach lekkie, zwiewne, z posmakiem owoców tropikalnych, o łagodnej kwasowości, delikatne.
białe
Pinot Gris
Wino białe, jednoodmianowe, pełne, krągłe z szeroko znanej burgundzkiej odmiany. Krótko starzone w beczce dębowej przez ok. 3-4 miesiące. Suknia wina różowo-złota wynikająca z 24-godzinnej maceracji zimnej miazgi, z jasnymi żółtymi refleksami na brzegach kieliszka. Wyraźny aromat moreli, brzoskwiń, białych kwiatów, cytrusów. Wyczuwalna dobrze wtopiona kwasowość. W smaku pełne, bogate z długim posmakiem. Do wypicia teraz, z możliwością starzenia w butelce.
białe
Hibernal, Kerling, Solaris
Cuvée trzech dobrze sprawdzonych w polskim klimacie nowych odmian białych. Suknia złoto-zielona z żywym, jasnym poblaskiem na krawędzi kieliszka. W smaku: krzepkie, dobrze zbudowane białe wino wytrawne o zdecydowanych aromatach owoców zamorskich (marakuja, ananas), ale także białych porzeczek i agrestu. Mocne, o kwasowości zdecydowanej i dającej winu kręgosłup. Pozostawia długi posmak na podniebieniu. Możliwość starzenia w butelce.
białe
Rose
Wino powstało z dwóch odmian czerwonych: rondo i regent. Barwa wina jasnomalinowa. Lekkie, zwiewne usta o delikatnym smaku śmietankowo-porzeczkowym i niskiej kwasowości.
różowe
Cabernet Cortis, Regent, Rondo
Cuvée trzech „tradycyjnie“ wykorzystywanych we współczesnym polskim winiarstwie nowych odmian do produkcji wina czerwonego. Wino ciemnoczerwone z fioletowymi refleksami barwiącymi brzegi kieliszka. W nosie wyraźna woń czerwonych owoców leśnych (malin, jagód, borówek, jeżyn, czarnego bzu) oraz akcent leśnej ściółki, drewna i dymu. Z wyraźnym smakiem owocowym i nutką dębowej beczki, pomimo to lekkie i spięte w harmonijną całość przez wyczuwalną kwasowość. Najlepiej pić lekko schłodzone do 15 stopni C. Wino z potencjałem na rozwój, nadaje się do kilkuletniego starzenia w butelce.
czerwone
Pinot Noir
Klasyczna odmiana burgundzka wykorzystywana do produkcji najwyższej jakości win czerwonych w Środkowej Europie. Szata wina jasnoczerwona, rubinowa, przezierna. Aromat letnich owoców jagodowych: truskawek, malin, czerwonych porzeczek oraz wiśni. W smaku sprężyste, krągłe, lekkie, ale zaskakująco pełne, o bogatym zrównoważonym kwasowością smaku. Nadaje się do 1-2 letniego starzenia w butelce.
czerwone
Uwaga! Terminy rozpoczęcia sprzedaży poszczególnych rodzajów win z aktualnego rocznika będą podawane na bieżąco na stronie www.